Meme friday

PLUS: extra on-chain data

Goedendag allemaal,

Het is weer tijd voor MEME FRIDAY.

Het was een erg kort weekje dat voorbij is gevlogen! De weersvoorspellingen voor morgen zijn goed dus hopelijk heb je iets leuks op de planning staan. Voor nu een aantal grafieken (als vervolg op gisteren) die ik graag met je wil delen.

On-chain data

De les van de laatste weken is:

  • Niets gaat in een rechte lijn omhoog

  • Hoe hoger de prijs stijgt, hoe meer investeerders worden aangemoedigd om winst te nemen.

Daarbij is het goed om de dingen in perspectief te plaatsen. Vanaf het begin van het jaar is bitcoin met 60% gestegen.De grafiek hieronder toont de maandelijkse prestaties van de Bitcoin-prijs 

In de maand februari zagen we een $18.8K groene candle! Dat is bijna net zo veel als de hele run omhoog van 2017! De maand erop zien we een groene candle van bijna $10K. Je zou zeggen, een mooi moment om even op adem te komen

In de brief van gisteren hadden we het over de ongerealiseerde winst en verlies. Hoeveel winst of verlies heeft de totale markt geleden?
Daarnaast laat de on-chain data ook zien of deze winsten daadwerkelijk worden gerealiseerd. Ik heb het eigenlijk al verklapt:

âťť

In het verleden zijn er veel correcties geweest zodra de MVRV ratio dit getal bereikt. Er zijn altijd mensen die dan hun winst pakken. Dit is hoe de markt werkt.

Onderstaande grafiek toen de netto gerealiseerde winsten en verliezen

De groene lijn (helemaal rechts) toont dat er voor 350K btc waarde aan winst is gepakt. Daar zitten ook veel coins van lange termijn holders (LTH) bij. Dit zijn coins die langer dan 6 maanden hebben stilgestaan. We hebben natuurlijk de spot ETF’s die rond de 800K btc hebben opgekocht. En de GBTC outflow van bijna 300K coins, wat onchain gezien wordt als LTH uitgave.

Simpel gezegd: Hoe hoger de levels van ongerealiseerde winsten →  hoe meer coins er op de markt  komen om winst te pakken. Op een bepaald moment zorgen hogere prijzen ervoor dat te veel mensen hun coins, in een kort tijdsbestek, willen verkopen en dan corrigeert de prijs.

Vervolgens consolideert de prijs. Dit wil zeggen dat de prijs binnen een bepaalde bandbreedte beweegt. Uiteindelijk zien we dan een lokale top (hoogst gemeten prijs binnen die periode) of een globale top (als de prijs niet hoger stijgt na de consolidatie) , afhankelijk van de prijsactie na de consolidatie. 

Situatie nu + conclusie

Huidige situatie:
Er is nu winst genomen op 73K (top groene lijn), de markt consolideert momenteel (tussen de 61-73K) en het gaat op zoek naar de balans. 

  • Wat is het nieuwe evenwicht? 

  • Waar wil de prijs zich vestigen en kan de markt de nieuw aangeboden hoeveelheid absorberen?

Zodra het nieuwe evenwicht gevonden is zal de gerealiseerde winst afnemen. Soms zijn er zelfs mensen die met verlies verkopen. Dit zijn degene die de top kopen en vervolgens in paniek raken (buy high, sell low) *Zie de rode lijn in de grafiek. Ook dit gebeurt in ieder markt. We zijn nu eenmaal emotionele wezen die beĂŻnvloed kunnen worden door de psychologie van de markt. 

âťť

Zorg ervoor dat jij NIET degene bent die de top koopt en in paniek verkoopt!

De informatie uit de nieuwsbrief komt van deze video van checkmate.
Een van de bekendere bitcoin on-chain analisten. Hij maakt super waardevolle content en heeft een nieuwe website waar je zelf alle data/grafieken kunt bekijken (klik hier).

Conclusie
Het is heel gezond dat de markt af en toe een pauze neemt of corrigeert.
In het verleden hebben we veel sterkere correcties gezien. Mensen die eerdere bullruns hebben meegemaakt zouden de huidige correctie niet eens opmerken!

Meme Friday